Zapékané masové kuličky
Zapékané masové kuličky
1 stroužek česneku
půl svazku petrželky
půl kila mletého masa
1 lžíce hl. mouky
4 vejce
1 lžička ostré hořčice
sůl
pepř
40 g másla
250 g zakysané smetany
půl lžičky sladké mleté paprika
půl lžičky majoránky
Cibule, petrželka a česnek se drobně naseká a propracuje s mletým masem, moukou, jedním vejcem, hořčicí, solí a pepřem. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky o průměru 4 cm, které dáme do zapékací formy vymazané polovinou másla. Zakysanou smetanu rozšleháme se zbylými vejci – osolíme, opepříme, přidáme papriku a majoránku. Směsí přelijeme kuličky. Navrch rozdělíme zbytky másla. Zapékáme cca 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Podáváme s brambory.